جمعه 28 ارديبهشت 1403

 
 
     
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
آگهي درهموطن 
اخبار در موبايل 
آرشيو روزنامه 
تماس با ما 
توصيه روز
:: بازار کامپيوتر ::
معرفی تبلت چهار هسته‌يی شرکت ASUS‎
:: نکته آموزشی ::
چگونه گوشی اورجینال را از تقلبی تشخیص دهیم؟

اخبار داخلی دانش و فناوری نانوالیاف مزین به نانوذرات برای تولید پیل‌ سوختی

 
 

سه شنبه 6 آذر 1397

نانوالیاف مزین به نانوذرات برای تولید پیل‌ سوختی

 
 

محققان با استفاده از الکتروریسندگی موفق به تولید نانوالیاف مزین به نانوذرات شدند و سپس از آن برای تولید پیل سوختی استفاده کردند. عملکرد این پیل سوختی نسبت به پیل‌های رایج بسیار بهتر است.

پژوهشگران روشی ارزان برای وارد کردن نانوذرات به محصولات مختلف ارائه کردند که با استفاده از آن می‌توان ادوات ذخیره‌ی‌ انرژی یا تست‌های تشخیص طبی ساخت. این فرآیند می‌تواند توسعه‌ی ادوات، مواد و فناوری‌های جدید را تسریع کند؛ ادواتی که در آن از نانوذرات استفاده شده‌است. نانوذرات ترکیباتی با ابعاد بسیار کوچک نسبت به مواد رایج هستند و به این دلیل، خواص منحصر به فردی در آن‌ها وجود دارد. محققان این پروژه نشان دادند که با استفاده از الکتروریسندگی می‌توان الیاف حاوی نانوذرات تولید کرد؛ الیافی که قادرند بدون نیاز به احتراق، سوخت را به الکتریسیته تبدیل کنند. این ابزار با استفاده از رشته‌های الیاف ساخته شده‌است؛ رشته‌هایی که روی آن با نانوذرات مزین شده‌است. وجود این نانوذرات در سطح رشته‌ها موجب می‌شود تا مساحت سطحی ماده افزایش یافته و امکان تماس بیشتری میان اکسیژن هوا و مواد سوختی وجود داشته باشد که این موضوع موجب افزایش کارایی می‌شود.
محققان دانشگاه ادینبورگ و مؤسسه‌ی ملی کالیفرنیا با استفاده از دستگاه الکتروریسندگی عاری از نازل، موفق به ساخت پیل سوختی شدند. در این روش یک مخزن مدور حاوی سیال وجود دارد که به آن ولتاژ و دما اعمال می‌شود. نانوالیاف تولید شده از این سیال روی سطح مخزن داغ قرار می‌گیرد. زمانی که الیاف خنک شدند، تشکیل نانوبلور می‌دهند که قطعه‌ای از پیل سوختی است. این نانوبلورها مساحت سطحی بالایی دارند.
آزمون‌های انجام شده روی این پیل سوختی نشان می‌دهد که عملکرد بهتری نسبت به پیل‌های رایج دارند. چنین پیل‌هایی را نمی‌توان به سادگی با روش‌های رایج تولید کرد. رابرت راداسی از دانشگاه ادینبورگ که رهبر این تیم تحقیقاتی است، می‌گوید: «راهبرد الکتروریسندگی ما بسیار سریع و ارزان است و می‌توان با استفاده از آن نانومواد با مساحت سطحی بالا تولید کرد.»
نتایج این پروژه در قالب مقاله‌ای با عنوان در نشریه‌ی Nature Communications منتشر و حمایت مالی آن توسط وزارت انرژی انجام شده‌است.

 
 
   
 
تحليل
:: اقتصادی ::
شارژ اضافی ۱۲۰هزار تومانی «یارانه‌ها» ذخیره نمی‌شود/ نحوه بهره‌مندی از این شارژ
:: فناوری اطلاعات ::
آغاز دور جدید حراج شماره‌های رند همراه اول
:: روی خط جوانی ::
چه زمانی برای اولین بار بگوییم "دوستت دارم"
:: ورزش ::
همه چیز درباره خویچا کواراتسخلیا، مارادونای گرجستانی
:: فرهنگ و هنر ::
قلم مقدس به‌دنبال معرفی اسوه برای نسل خبرنگاران است
:: حوادث ::
قتل زن تهرانی در حمام خانه اش / شوهرش تصمیم به مثله کردن جسد داشت که پشیمان شد!

 
     
   
     
     
    ::  تماس با ما  ::  درباره ما  ::  sitemap  ::  آگهي درهموطن  ::
کليهء حقوق متعلق است به روزنامهء هموطن سلام. ۱۳۹۳ - ۱۳۸۳
طراحی و اجرای سايت : شرکت به نگار