جمعه 28 ارديبهشت 1403

 
 
     
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
آگهي درهموطن 
اخبار در موبايل 
آرشيو روزنامه 
تماس با ما 
توصيه روز
:: بازار کامپيوتر ::
معرفی تبلت چهار هسته‌يی شرکت ASUS‎
:: نکته آموزشی ::
چگونه گوشی اورجینال را از تقلبی تشخیص دهیم؟

اخبار داخلی دانش و فناوری کنترل آزادسازی داروی مسکن توسط ساختارهای هوشمند ژل‌شونده

 
 

چهارشنبه 7 آذر 1397

کنترل آزادسازی داروی مسکن توسط ساختارهای هوشمند ژل‌شونده

 
 

پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی شیراز به نانوفرمولاسیونی از یک نوع داروی ضد درد دست یافتند که قادر است با ایجاد یک ساختار ژل شونده در محل، دارو را به‌صورت کنترل‌شده آزاد نماید و موجب افزایش بازدهی و کاهش عوارض جانبی آن گردد. نحوه تبدیل این فرمولاسیون به ژل در دمای 37 درجه در بدن موش مورد بررسی قرار گرفته است.

داروهای مسکن امروز به عضو جدایی‌ناپذیر از زندگی انسان تبدیل شده‌اند. این نوع داروها در کنار کارایی‌شان، عوارض جانبی متعددی برای بدن ایجاد می‌کنند. پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بهره‌گیری از فناوری نانو موفق شدند با ایجاد یک فرمولاسیون منحصربه‌فرد از یک نوع داروی مسکن، علاوه بر افزایش بازدهی دارو، عوارض جانبی آن را نیز کاهش دهند.
دکتر امیر آزادی، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، داروی ترامادول را یکی از پرمصرف‌ترین داروها در میان دسته مسکن‌های شبه مخدر خواند و افزود: «در طرح حاضر ما با ارائه یک فرمولاسیون نانوساختار، شرایطی فراهم کردیم که آزادسازی داروی ترامادول در محل درد تحت کنترل قرار گرفته و اثرگذاری دارو به حد بهینه برسد.»
وی ادامه داد: «کنترل آزادسازی دارو موجب می‌شود تا اثربخشی دارو افزایش یابد و میزان داروی موردنیاز برای تسکین درد به حداقل مقدار برسد. بنابراین عوارض جانبی دارو کاهش ‌یافته و هزینه درمان نیز کم می‌شود.»
آزادی با اشاره به مکانیسم منحصربه‌فرد این نانوفرمولاسیون در کنترل آزادسازی دارو، دراین‌باره گفت: «نانوفرمولاسیون ایجادشده دارای ساختاری موسوم به پرونانوژل است؛ بدین معنی که دارو در فرم محلول فاقد ساختار نانو است، پس از تزریق به بدن بیمار در پاسخ به دمای بدن به یک ژل نانوساختار حاوی دارو تغییر حالت می‌دهد. این ژل قادر است داروی به دام افتاده در نانوساختارهای خود را در بازه‌های زمانی مشخص آزاد کند.»
این محقق در رابطه با روند ارزیابی این فرمولاسیون افزود: «پس از طراحی فرمولاسیون و بهینه‌سازی آن به کمک طراحی D-optimal، مورفولوژی فرمولاسیون مورد بررسی قرار گرفت. در ادامه آزمون‌های آزادسازی، پاسخ به دما، زمان ژل شدن، تورم پذیری و مخاط چسبی نیز انجام شد.» نتایج نشان می‌دهند که زمان ژل شدن در پاسخ به دمای بدن حدوداً یک دقیقه است و همچنین پایداری فرمولاسیون به یک ماه نیز می‌رسد.
این تحقیقات حاصل تلاش‌های دکتر امیر آزادی، دکتر سلیمان محمدی سامانی و دکتر هاجر اشرافی- اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، دکتر لیلا پورطالبی- محقق این دانشگاه و دکتر مائده براتی- دستیار تخصصی فارماسیوتیکس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی است. نتایج این کار در مجله ‌ International journal of biological macromolecule با ضریب تأثیر 3.909 (جلد 18، بخش B، سال 2018، صفحات 1449 تا 1454) منتشر شده است.

 
 
   
 
تحليل
:: اقتصادی ::
شارژ اضافی ۱۲۰هزار تومانی «یارانه‌ها» ذخیره نمی‌شود/ نحوه بهره‌مندی از این شارژ
:: فناوری اطلاعات ::
آغاز دور جدید حراج شماره‌های رند همراه اول
:: روی خط جوانی ::
چه زمانی برای اولین بار بگوییم "دوستت دارم"
:: ورزش ::
همه چیز درباره خویچا کواراتسخلیا، مارادونای گرجستانی
:: فرهنگ و هنر ::
قلم مقدس به‌دنبال معرفی اسوه برای نسل خبرنگاران است
:: حوادث ::
قتل زن تهرانی در حمام خانه اش / شوهرش تصمیم به مثله کردن جسد داشت که پشیمان شد!

 
     
   
     
     
    ::  تماس با ما  ::  درباره ما  ::  sitemap  ::  آگهي درهموطن  ::
کليهء حقوق متعلق است به روزنامهء هموطن سلام. ۱۳۹۳ - ۱۳۸۳
طراحی و اجرای سايت : شرکت به نگار