يكشنبه 30 ارديبهشت 1403

 
 
     
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
آگهي درهموطن 
اخبار در موبايل 
آرشيو روزنامه 
تماس با ما 
توصيه روز
:: بازار کامپيوتر ::
معرفی تبلت چهار هسته‌يی شرکت ASUS‎
:: نکته آموزشی ::
چگونه گوشی اورجینال را از تقلبی تشخیص دهیم؟

اخبار داخلی دانش و فناوری پوست مصنوعی برای شناسایی ترک و حفره‌های ریز روی سطح

 
 

دوشنبه 3 دي 1397

پوست مصنوعی برای شناسایی ترک و حفره‌های ریز روی سطح

 
 

محققان دانشگاه رایس موفق به ساخت پوست مصنوعی شدند که نقاط ضعف سطح، نظیر وجود ترک، حفره یا تنش را با قدرت تفکیک بالا مشخص می‌کند.

وجود ترک در بال هواپیما، پل یا هر سازه‌ای می‌تواند منجر به فاجعه‌ شود؛ بنابراین شناسایی ترک‌ اهمیت زیادی دارد، به‌ویژه‌ این که بسیاری از این ترک‌ها با چشم غیرمسلح قابل مشاهده نیستند. استفاده از پوست مصنوعی با قابلیت حسگری ترک می‌تواند به حل این مشکل کمک کند؛ حسگری که در اثر تابش لیزر، وجود ترک را نشان می‌دهد.
اخیراً محققان دانشگاه رایس به رهبری بوریس وایس و ساتیش ناگاراجایا موفق به ساخت پوست مصنوعی دولایه‌ای شدند که در آن نانولوله‌های کربنی به کار برده شده‌است. این پوست پلیمری حاوی نانولوله‌های کربنی است که یک لایه‌ی شفاف محافظ روی آن قرار دارد. در این لایه‌ی شفاف سطحی، پلیمر به کار رفته‌است.
به دلیل وجود نانولوله‌کربنی در این پلیمر، این پوشش می‌تواند در اثر تابش لیزر، پرتو فلوئورسانس ایجاد کند. بسته به میزان فشار مکانیکی روی سطح، طول موج تابش فلوئورسانس متفاوت خواهد بود. بنابراین آنالیز طول موج مادون قرمز نزدیک نانولوله‌ها متناسب با فشار تغییر می‌کند. با استفاده از رصد طول موج نشر یافته از سطح، می‌توان فشار وارد شده روی سطح را آنالیز کرد.
این پوست مصنوعی روی بستر آلومینیوم آزمایش شده و نقاط ضعیف روی سطح آلومینیوم را به خوبی نشان داده‌است. محققان با استفاده از این نانوحسگر وجود حفره، نقطه یا ترک را روی سطح آلومینیوم شناسایی کردند. این حسگر قادر است میزان فشار و تنش وارد شده روی سطح را نشان داده و در نهایت نقاط ضعیف ساختار را نمایان کند.
یکی از مزیت‌های این فناوری، قدرت تفکیک بالای آن است. در حالی که در حسگرهای فشاری استاندارد میزان خوانش در مقیاس چند میلیمتر روی سطح است. این پوست مصنوعی می‌تواند تفاوت میان دو بخش با فاصله‌ی یک میلیمتر را شناسایی کند که از این نظر 20 برابر کوچکتر از قدرت تفکیک حسگرهای رایج است. محققان در حال کار روی این فناوری هستند تا آن را برای استفاده‌ی تجاری بهبود دهند.

 
 
   
 
تحليل
:: اقتصادی ::
شارژ اضافی ۱۲۰هزار تومانی «یارانه‌ها» ذخیره نمی‌شود/ نحوه بهره‌مندی از این شارژ
:: فناوری اطلاعات ::
آغاز دور جدید حراج شماره‌های رند همراه اول
:: روی خط جوانی ::
چه زمانی برای اولین بار بگوییم "دوستت دارم"
:: ورزش ::
همه چیز درباره خویچا کواراتسخلیا، مارادونای گرجستانی
:: فرهنگ و هنر ::
قلم مقدس به‌دنبال معرفی اسوه برای نسل خبرنگاران است
:: حوادث ::
قتل زن تهرانی در حمام خانه اش / شوهرش تصمیم به مثله کردن جسد داشت که پشیمان شد!

 
     
   
     
     
    ::  تماس با ما  ::  درباره ما  ::  sitemap  ::  آگهي درهموطن  ::
کليهء حقوق متعلق است به روزنامهء هموطن سلام. ۱۳۹۳ - ۱۳۸۳
طراحی و اجرای سايت : شرکت به نگار