جمعه 10 فروردين 1403

 
 
     
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
آگهي درهموطن 
اخبار در موبايل 
آرشيو روزنامه 
تماس با ما 
توصيه روز
:: بازار کامپيوتر ::
معرفی تبلت چهار هسته‌يی شرکت ASUS‎
:: نکته آموزشی ::
چگونه گوشی اورجینال را از تقلبی تشخیص دهیم؟

اخبار داخلی دانش و فناوری امکان دید در شب در موش‌ها با تزریق نانوآنتن به چشم موش

 
 

جمعه 24 اسفند 1397

امکان دید در شب در موش‌ها با تزریق نانوآنتن به چشم موش

 
 

پژوهشگران با استفاده از تزریق نانوآنتن به چشم موش‌ها، امکان مشاهده پرتوهای مادون قرمز را در آنها فراهم کردند. این فناوری می‌تواند امکان دید در شب را با استفاده از پرتوهای مادون قرمز در پستانداران فراهم کند.

چشم انسان و دیگر پستانداران دارای بینایی محدودی بوده و تنها طول موج‌های خاصی موسوم به نور مرئی را می‌بیند. امواجی نظیر تابش مادون قرمز، قابل مشاهده در انسان و دیگر پستانداران نیست. اخیرا یک گروه تحقیقاتی از دانشگاه ماساچوست موفق به ارائه روشی شده که با استفاده از آن می‌توان امکان دید در شب در پستانداران ایجاد کرد. برای این کار نوعی نانوآنتن با یک بار تزریق به چشمان موش تزریق می‌شود که موجب امکان دید پرتوهای مادون قرمز به مدت 10 هفته شده در حالی که اثرات جانبی اندکی دارد.
این گروه نانوذراتی به چشم موش تزریق کردند که می‌تواند به گیرنده‌های نوری چشم موش متصل شود و امکان تبدیل فوتون‌های کم انرژی به شکل پرانرژی را فراهم کند که این کار امکان دیدن پرتوهای مادون قرمز را فراهم می‌کند.
دانشمندان به نانوذرات، نوعی پروتئین لاکتین اضافه کردند تا در نهایت، نانوآنتن جدیدی ساخته شود. این پروتئین موجب اتصال نانوذرات به گیرنده‌های نوری در شبکیه چشم می‌شود. این کار به چشم امکان می‌دهد تا پرتوهای مادون قرمز نزدیک را به نور مرئی تبدیل کند. تصویر ایجاد شده به رنگ سبز بوده و برای تولید آن نیاز به استفاده از ادوات پیچیده نظیر دوربین دید در شب ندارد. موش‌هایی که به این فناوری مجهز شده‌اند می‌توانند الگوهای مورد نظر را حتی در روشنایی روز مشاهده کنند که این بدان معناست که این نانوذرات می‌توانند به موازات ساز و کار طبیعی بدن، به فعالیت خود ادامه دهند.
از آنجایی که این نانوآنتن‌ها در مجاورت گیرنده‌های نوری قرار دارند، با تابش بسیار ضعیف نور لامپ مادون قرمز نزدیک نیز می‌توان نانوذرات را فعال کرد. هان از محققان این پروژه می‌گوید: « ما معتقدیم که این فناوری پیشرفتی بزرگ در حوزه زیست‌فناوری بوده و می‌تواند مسیر دید در شب را برای پستانداران هموار کند.»

 
 
   
 
تحليل
:: اقتصادی ::
شارژ اضافی ۱۲۰هزار تومانی «یارانه‌ها» ذخیره نمی‌شود/ نحوه بهره‌مندی از این شارژ
:: فناوری اطلاعات ::
آغاز دور جدید حراج شماره‌های رند همراه اول
:: روی خط جوانی ::
چه زمانی برای اولین بار بگوییم "دوستت دارم"
:: ورزش ::
همه چیز درباره خویچا کواراتسخلیا، مارادونای گرجستانی
:: فرهنگ و هنر ::
قلم مقدس به‌دنبال معرفی اسوه برای نسل خبرنگاران است
:: حوادث ::
چهار مظنون در رابطه با پرونده مرحوم مهرجویی بازداشت شده‌اند

 
     
   
     
     
    ::  تماس با ما  ::  درباره ما  ::  sitemap  ::  آگهي درهموطن  ::
کليهء حقوق متعلق است به روزنامهء هموطن سلام. ۱۳۹۳ - ۱۳۸۳
طراحی و اجرای سايت : شرکت به نگار