جمعه 10 فروردين 1403

 
 
     
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
آگهي درهموطن 
اخبار در موبايل 
آرشيو روزنامه 
تماس با ما 
توصيه روز
:: بازار کامپيوتر ::
معرفی تبلت چهار هسته‌يی شرکت ASUS‎
:: نکته آموزشی ::
چگونه گوشی اورجینال را از تقلبی تشخیص دهیم؟

اخبار داخلی فناوری اطلاعات نمایشگری که می توان آن را مثل روزنامه چاپ کرد

 
 

شنبه 5 بهمن 1398

نمایشگری که می توان آن را مثل روزنامه چاپ کرد

 
 

محققان استرالیایی یک ماده جدید ابداع کرده اند که برای تولید نمایشگرهایی بسیار نازک و انعطاف پذیر مناسب است. نمایشگر به اندازه ای انعطاف پذیر است که می توان آن را پیچاند.

دانشمندان یک ماده الکترونیکی بسیار نازک برای نمایشگرهای لمسی آینده ابداع کرده اند که می توان آن را داخل یک مجرا لوله و مانند روزنامه چاپ کرد.
محققان استرالیایی دانشگاه RMIT این ماده را از اکسید قلع اینیدویم تولید کردند. آنها همچنین از روش چاپ با فلز مایع استفاده کردند تا ماده مذکور را به یک ورقه (فیلم) دو بعدی تبدیل کنند.
ماده مذکور نسبت به لمس حساس و ۱۰۰ بار نازک تر از نمایشگرهای لمسی فعلی است که در موبایل ها و تبلت ها به کار می رود. این ماده چنان نرم است که می توان آن را به راحتی لوله کرد.
تولید کنندگان موبایل مانند سامسونگ و موتورلا به تازگی نمایشگرهای تاشوی خود را ابداع کرده اند که بدون ترک خوردن تا می شود اما محققانRMIT ادعا می کنند نمایشگر ابداعی آنها را حتی می توان پیچاند.
این محققان با استفاده از این ماده یک نمایشگر لمسی ساخته اند و قصد دارند با ثبت حق امتیاز اختراع آن، فرایند تجاری سازی فناوری مذکور را طی کنند.
«توربن دائنک» محقق ارشد این پژوهش می گوید: ما ماده ای قدیمی را انتخاب و محتوای درون آن را تغییر دادیم تا یک نسخه جدید از آن را بسازیم که بسیار نازک و انعطاف پذیر است. می توان این نمایشگر را خم کرد و پیچاند. علاوه برآن فرایند تولید این ماده بسیار ارزان تر و کارآمدتر از فرایند های فعلی است.
این ورقه های بسیار نازک که ضخامت آنها چند نانومتر است، رسانای الکتریسیته و ۲ بعدی هستند. به عبارت دیگر هر ورقه شامل یک لایه اتم و به همین دلیل بسیار نازک است. دائنک در این باره می گوید: از آنجا که ماده به حالت دو بعدی در می آید، شفاف خواهد بود و بنابراین نور از آن گذر می کند. به این ترتیب موبایل هایی که نمایشگر آنها از چنین ماده ساخته شده باشد، انرژی کمتری مصرف می کنند و در نتیجه عمر باتری دستگاه حدود ۱۰ درصد افزایش می یابد.
برای تولید این ماده آلیاژ ایندیوم قلع تا دما ۲۰۰ درجه سانتیگراد گرم و مایع شد. سپس روی یک سطح قرار گرفت تا ورقه هایی از ایندیوم قلع با ضخامت چند نانومتر تولید شود.

 
 
   
 
تحليل
:: اقتصادی ::
شارژ اضافی ۱۲۰هزار تومانی «یارانه‌ها» ذخیره نمی‌شود/ نحوه بهره‌مندی از این شارژ
:: فناوری اطلاعات ::
آغاز دور جدید حراج شماره‌های رند همراه اول
:: روی خط جوانی ::
چه زمانی برای اولین بار بگوییم "دوستت دارم"
:: ورزش ::
همه چیز درباره خویچا کواراتسخلیا، مارادونای گرجستانی
:: فرهنگ و هنر ::
قلم مقدس به‌دنبال معرفی اسوه برای نسل خبرنگاران است
:: حوادث ::
چهار مظنون در رابطه با پرونده مرحوم مهرجویی بازداشت شده‌اند

يادداشت
:: فناوری اطلاعات ::
تاکید بر توسعه زیرساخت و سرویس های ارزش افزوده پیام رسان ها

 
     
   
     
     
    ::  تماس با ما  ::  درباره ما  ::  sitemap  ::  آگهي درهموطن  ::
کليهء حقوق متعلق است به روزنامهء هموطن سلام. ۱۳۹۳ - ۱۳۸۳
طراحی و اجرای سايت : شرکت به نگار