چهارشنبه 26 ارديبهشت 1403

 
 
     
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
آگهي درهموطن 
اخبار در موبايل 
آرشيو روزنامه 
تماس با ما 
توصيه روز
:: بازار کامپيوتر ::
معرفی تبلت چهار هسته‌يی شرکت ASUS‎
:: نکته آموزشی ::
چگونه گوشی اورجینال را از تقلبی تشخیص دهیم؟

اخبار داخلی دانش و فناوری پرورش باکتری‌ها برای داروسازی در فضا

 
 

شنبه 23 فروردين 1399

پرورش باکتری‌ها برای داروسازی در فضا

 
 

پژوهشگران آمریکایی سعی دارند با پرورش باکتری‌ها در فضا، به ارائه داروهای مورد نیاز فضانوردان کمک کنند.

ابزاری که در حال حاضر در بیرون از "ایستگاه فضایی بین‌المللی"(ISS) قرار دارد، می‌تواند باکتری "اشریشیا کلی"(E. Coli) را در فضا پرورش دهد و راه را برای تولید دارو طی پروازهای بلندمدت فضایی فراهم کند.
پژوهشگران "موسسه پلی‌تکنیک رنسیلر"(RPI) آمریکا، با شبیه‌سازی ابزاری که در ایستگاه فضایی بین‌المللی قرار دارد، نشان دادند که می‌توان باکتری اشریشیا کلی را به جای روش‌های متداول، با روش‌هایی پرورش داد که مناسب سفرهای فضایی باشند.
"ریچارد بونوکورا"(Richard Bonocora)، از نویسندگان این پژوهش گفت: اگر ما بتوانیم ریزارگانیسم‌ها را به خوبی در فضا پرورش دهیم، می‌توانیم از آنها برای نیازهای دارویی خود استفاده کنیم. این کار در سفرهای فضایی که در آنها امکان فراهم کردن دوباره تجهیزات وجود ندارد، موضوعی حیاتی خواهد بود. هدف ما این است تا روشی بهتر از روش کنونی که برای پرورش ریزارگانیسم‌ها در فضا استفاده می‌شود، پیدا کنیم.
از آنجا که نتایج این آزمایش روی زمین خوب بوده‌اند، پژوهشگران امیدوارند که بتوانند آزمایش مشابهی را نیز در ایستگاه فضایی بین‌المللی انجام دهند. آنها قصد دارند که نهایتا از این ابزار، برای پرورش ریزارگانیسم‌هایی استفاده کنند که در برابر پرتوها مقاوم هستند. بدین ترتیب، امکان ارائه داروهایی فراهم خواهد شد که از تابش‌های فضایی در امان می‌مانند.
باکتری‌هایی مانند اشریشیا کلی برای رشد کردن، به اکسیژن نیاز دارند و روش استاندارد برای پرورش باکتری‌ها در معرض هوا، به کار بردن "شیکر مداری"(orbital shaker) است. شیکر، قطعه‌ای از تجهیزات آزمایشگاهی است که با لرزاندن مواد، آنها را در لوله یا فلاسک مخلوط می‌کند. شیکر مداری، دستگاهی است که لوله‌های حاوی مواد مورد نظر را به صورت افقی تکان می‌دهد. این دستگاه که مبتنی بر نیروی جاذبه است، اکسیژن را با مایع درون لوله یا فلاسک مخلوط می‌کند.
بونوکورا و گروهش باور دارند دستگاهی که در ژوئیه سال ۲۰۱۹ به ایستگاه فضایی بین‌المللی فرستاده شد، عملکرد بهتری دارد. از این دستگاه در حال حاضر، برای بررسی فشاری که به خوشه‌های پروتئین موسوم به فیبریل آمیلوئید وارد می‌شود و با بروز بیماری‌هایی مانند آلزایمر و پارکینسون مرتبط است، مورد استفاده قرار می‌گیرد.
بونوکورا و گروهش با الهام از این دستگاه فضایی، ابزاری را طراحی کردند که کیفیت پرورش باکتری با قرار گرفتن در معرض هوا را مورد بررسی قرار می‌دهد.
بونوکورا افزود: این یک روش بادوام برای پرورش ریزارگانیسم‌ها است. ما روش جدیدی را آغاز کرده‌ایم و باید به محیط واقعی‌تری مانند ایستگاه فضایی فکر کنیم.
وی افزود: ارائه دارو در فضا، بخش مهمی از تلاش‌های ما برای فرستادن انسان به فضا با ایمنی کامل است. این پژوهش، اساسی برای این هدف به شمار می‌رود.

 
 
   
 
تحليل
:: اقتصادی ::
شارژ اضافی ۱۲۰هزار تومانی «یارانه‌ها» ذخیره نمی‌شود/ نحوه بهره‌مندی از این شارژ
:: فناوری اطلاعات ::
آغاز دور جدید حراج شماره‌های رند همراه اول
:: روی خط جوانی ::
چه زمانی برای اولین بار بگوییم "دوستت دارم"
:: ورزش ::
همه چیز درباره خویچا کواراتسخلیا، مارادونای گرجستانی
:: فرهنگ و هنر ::
قلم مقدس به‌دنبال معرفی اسوه برای نسل خبرنگاران است
:: حوادث ::
قتل زن تهرانی در حمام خانه اش / شوهرش تصمیم به مثله کردن جسد داشت که پشیمان شد!

 
     
   
     
     
    ::  تماس با ما  ::  درباره ما  ::  sitemap  ::  آگهي درهموطن  ::
کليهء حقوق متعلق است به روزنامهء هموطن سلام. ۱۳۹۳ - ۱۳۸۳
طراحی و اجرای سايت : شرکت به نگار