جمعه 10 فروردين 1403

 
 
     
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
آگهي درهموطن 
اخبار در موبايل 
آرشيو روزنامه 
تماس با ما 
توصيه روز
:: بازار کامپيوتر ::
معرفی تبلت چهار هسته‌يی شرکت ASUS‎
:: نکته آموزشی ::
چگونه گوشی اورجینال را از تقلبی تشخیص دهیم؟

اخبار داخلی وبگردی چرا شاد بودن برای برخی افراد سخت تر است؟

 
 

پنجشنبه 11 آذر 1400

چرا شاد بودن برای برخی افراد سخت تر است؟

 
 



صنعت «خودیاری» (self-help) در حال شکوفایی است و تحقیقات حوزه ی روانشناسی مثبت گرا ـ مطالعه ی علمی دلایل شکوفایی مردم ـ در این رونق و شکوفایی نقش بسزایی داشته است.

صنعت «خودیاری» (self-help) در حال شکوفایی است و تحقیقات حوزه ی روانشناسی مثبت گرا ـ مطالعه ی علمی دلایل شکوفایی مردم ـ در این رونق و شکوفایی نقش بسزایی داشته است. در عین حال، نرخ اضطراب، افسردگی و آسیب به خود در مقیاس جهانی در حال اوج گرفتن است. بنابر این آیا با وجود این همه پیشرفت در زمینه روانشناسی شاد بودن غیرممکن است و ما محکوم به ناشاد بودن هستیم؟
بر طبق مقاله ی تاثرگذاری که در سال ۲۰۰۵ در Review of General Psychology منتشر شد، ۵۰ درصد شادی مردم را ژن هایشان تعیین می کنند، ۱۰ درصدش به شرایط بستگی دارد و ۴۰ درصد آن به «فعالیت آگاهانه» (بیشتر این که آیا مثبت اندیش هستید یا نه) وابسته است.
این نمودار شادی مورد نقدهای بسیاری قرار گرفت چرا که بر مبنای فرض هایی درباره ی ژنتیک بود که بی اعتبار شده اند. در پاسخ به نقدها، نویسندگان آن مقاله در سال ۲۰۱۹ رویکرد جدیدی با ریزه کاری و جزئیات بیشتر در خصوص تاثیر ژن ها بر شادی اتخاد کردند که تعامل ژنتیک و محیط را نیز در نظر می گرفت.
طبیعت و تربیت از یکدیگر مستقل نیستند. برعکس، ژنتیک مولکولی نشان می دهد که این دو به طور مدام بر یکدیگر تاثیر می گذارند. ژن ها رفتاری را که در انتخاب محیط به افراد کمک می کند، تحت تاثیر قرار می دهند. برای مثال، برونگرایی که از والدین به فرزند به ارث می رسد در شکل دادن گروه های دوستی به بچه ها کمک می کند.
شاد بودن
به همین ترتیب محیط هم بیان و نحوه ی بروز یافتن ژن ها را تغییر می دهد. برای مثال، هنگامی که مادران باردار در معرض قحطی قرار گرفتند، ژن های نوزادان شان متناسب با آن تغییر کردند که به تغییرات شیمیایی ای منجر شد که تولید عامل رشد را سرکوب می کرد. این باعث تولد نوزادان کوچک تر از حد معمول با عارضه هایی نظیر بیماری قلبی-عروقی شد.
همچنین این که افراد می توانند شادتر شوند یا نه به «حساسیت محیطی» آن ها یعنی قابلیت شان برای تغییر وابسته است.
شاد بودن
بنابر این روانشناسی مثبت گرایی که برای همه ی افراد جواب بدهد وجود ندارد چرا که همه ی ما همانند DNA مان منحصر به فرد هستیم و به همین ترتیب قابلیت متفاوتی برای شاد بودن و افت و خیزهای آن در سراسر زندگی داریم.
اما با این که ژنتیک در سعادت و خوشی ما تاثیر بسزایی دارد، هویت ما را تعیین نمی کند. چیزهای دیگری نظیر انتخاب های ما در مورد مکان زندگی مان، کسی که با او زندگی می کنیم و شیوه ی زندگی مان شادی ما و شادی نسل های بعدی را تحت تاثیر قرار خواهد داد.

 
 
   
 
تحليل
:: اقتصادی ::
شارژ اضافی ۱۲۰هزار تومانی «یارانه‌ها» ذخیره نمی‌شود/ نحوه بهره‌مندی از این شارژ
:: فناوری اطلاعات ::
آغاز دور جدید حراج شماره‌های رند همراه اول
:: روی خط جوانی ::
چه زمانی برای اولین بار بگوییم "دوستت دارم"
:: ورزش ::
همه چیز درباره خویچا کواراتسخلیا، مارادونای گرجستانی
:: فرهنگ و هنر ::
قلم مقدس به‌دنبال معرفی اسوه برای نسل خبرنگاران است
:: حوادث ::
چهار مظنون در رابطه با پرونده مرحوم مهرجویی بازداشت شده‌اند

 
     
   
     
     
    ::  تماس با ما  ::  درباره ما  ::  sitemap  ::  آگهي درهموطن  ::
کليهء حقوق متعلق است به روزنامهء هموطن سلام. ۱۳۹۳ - ۱۳۸۳
طراحی و اجرای سايت : شرکت به نگار